Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kentvegard/web/kentvegard.net/wp-includes/cache.php on line 99

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kentvegard/web/kentvegard.net/wp-includes/query.php on line 21

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kentvegard/web/kentvegard.net/wp-includes/theme.php on line 576

Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/kentvegard/web/kentvegard.net/wp-content/plugins/xe-flickr/xe-flickr.php on line 11
Green Carnation – Light of Day, Day of Darkness (2001) at |fatman|

 

November 2006
M T W T F S S
« Oct   Dec »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  Deprecated: Function ereg() is deprecated in /home/kentvegard/web/kentvegard.net/wp-content/plugins/xe-flickr/xe-flickr.php on line 47

GC-LoDDoD.jpgJeg har rotet litt i arkivet og funnet fram en av platene jeg aldri egentlig har hørt ordentlig på tidligere. En skam egentlig. Green Carnation er et norsk band med gode og solide røtter i det norske metal-miljøet. Dog er dette ikke hva man kan beskrive som vanlig metal, og de fleste har vel i likhet med meg avskrevet hele dette albumet.

Det er på tide å gjøre opp for den synden nå. Albumet består faktisk bare av en sang (!), ikke akkurat vanlig i denne musikksjangeren. Nå skal det en del til for at man sitter å høre på en sang som varer over 60 minutter, og faktisk liker den når den er ferdig. Må si albumet og med albumet mener jeg sangen har vokst i mine ører etter et par gjennomganger. Dette er faktisk veldig,veldig bra, men la oss bare få det på det rene dette er ikke heavy metal, dette kan til nød beskrives som doom metal eller progressive metal som mange velger å kalle det.

Sangen har mange forskjellige partier, naturlig nok, noen veldig bra, noen som egentlig ikke er så bra, men som helhet blir dette et meget bra. Det er et parti ca 35 minutter ut i sangen med en kvinnelig vokalist, som jeg med hånden på hjertet spoler raskt og smertefritt over, dog skal det innrømmes at partiet bygger opp energi og ikke minst stemningen i sangen, men en gang holder for meg …

Nå regner jeg ikke med at så mange har dette albumet, ei heller regner jeg med at så mange skaffer det etter å ha lest denne lille bloggen, men jeg må bare få sagt at dette er ikke bare musikk, dette er nesten ren kunst. Enten så liker du det eller så liker du det ikke. Og bare som en advarsel dette albumet kan overhode ikke sammenlignes med noe av den musikken jeg hører på til daglig og slett ikke noe som ligner på det jeg har anbefalt tidligere.


2 Responses to “green Carnation – Light Of Day, Day Of Darkness (2001)”

  1. 1 Passenger ships Ancona Patras
  2. 2 greece ferry

Leave a Reply