Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kentvegard/web/kentvegard.net/wp-includes/cache.php on line 99

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kentvegard/web/kentvegard.net/wp-includes/query.php on line 21

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kentvegard/web/kentvegard.net/wp-includes/theme.php on line 576

Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/kentvegard/web/kentvegard.net/wp-content/plugins/xe-flickr/xe-flickr.php on line 11
Fårikål at |fatman|

 

September 2007
M T W T F S S
« Aug   Oct »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930


Fårikål


Deprecated: Function ereg() is deprecated in /home/kentvegard/web/kentvegard.net/wp-content/plugins/xe-flickr/xe-flickr.php on line 47

farikal.jpgJeg får vann i munnen bare ved tanken på fårikål. Er det egentlig noe som er så god? Det kan ikke være mye. Det er jo helt sikkert det, men når man holder på med å koke fårikål og lukten sakte begynner å bre seg på kjøkkenet, må jeg innrømme at jeg ikke kan komme på en annen ting jeg heller ville spise.
Det er utrolig at noe så enkelt skal være så godt, for det er ikke videre vanskelig å lage fårikål, Du trenger de to ingrediensene som inngår i navnet, litt krydder og vann. Så gjør omtrent kokeplaten resten av jobben. Det eneste man må ha er tålmodighet, ikke så rent lite tålmodighet, for selve kokingen er, dessverre, ikke unnagjort på under 2-3 timer.

Tar meg den frihet å legger ved en oppskrift. Jeg har med vilje tatt en oppskrift hvor det inngår mye kjøtt og mye kål. Dette av den enkle grunnen at fårikål, i likhet med ribbe, er like god, om ikke bedre, oppvarmet.

Oppskrift

2 kg fårikålkjøtt.
2,5 kg hodekål
ca. 21 gram hel pepper (Det er det som er i en av disse små posene med krydder)
2-3 ts salt
ca. 8 dl vann

1) Skjær opp kjøtt og kål. Kålen skjæres i båter og kjøttet i passende biter.
2) Legg kjøtt og kål lagvis i en kasserolle. Strø salt og pepper mellom lagene. Hell på vann. Kok opp og la fårikålen trekke på svak varme til kålen er kokt.

3) Kok opp poteter og eventuelt gulrøtter ved siden av.

4) Server rykende varm, og dersom du har tid gjerne på oppvarmede tallerkener. (Tror faktisk jeg aldri har tatt meg tid til det siste, men det er så det står i den store kloke kokeboken.)


13 Responses to “Fårikål”

 1. 1 Ståle

  Fårikål e nåkka av det værste æ kan få, d finnes ikke godt i det hele tatt! :(

 2. 2 Daniel Aleksandersen

  Jeg har spist får i kål igår og idag!

  Oppskriften din er foresten dårlig, Kent. Alt for lite pepper; og åtte liter vann‽ Vet du hvor mye vann det er i kålen [og i kjøttet]? Desuten skal du ha i like mye kål som kjøtt.

 3. 3 kentvegard

  21 gram pepper holder akkurat. Men det står da ettertrykkelig 8 dl vann der, uten at jeg skal være så nøye på det. Og nei, ikke like mye kjøtt som kål. Har og vil alltid bruke litt mer kål for smaken sin del.

 4. 4 Ole M

  Spiste fårikål igår…var nydelig.

  Vil anbefale på det sterkeste å dra til Eidehandel og kjøpe kjøtt.

 5. 5 Kent Vegard

  Jeg kjøpte kjøttet på Eidehandel og er nok det beste kjøttet jeg har smakt på utrolig lenge. Jeg ser nå at jeg ikke skrev det i posten, noe som beklages på det sterkeste … Dersom de har mer igjen bør man ta seg en tur å “bunkre”.

 6. 6 Ove

  Godt med fårikål, men ett lite tips er littegranne maizenajening mellom lagene og :) Eller litt en halvtime før man skal spise, da blir krafta litt kraftigere og :)

 7. 7 kentvegard

  Ove: Mange bruker også hvetemel for å få det hele litt tykkere, men jeg foretrekker uten både hvetemel og maizena, synes det blir bedre uten og dermed lager jeg den uten.

 8. 8 Bernie

  Kent, du imponerer med dine kunnskaper i mat! Men det er vell matgleden som snakker:-)

 9. 9 Kent Vegard

  @Bernie: Man skal aldri undervurdere kunnskapen til magen min :) Men fra spøk til alvor. God mat er nøkkelen til så mye, man blir alltid lykkeligere etter en ordentlig middag, og _ingen_ kan påstå at f.eks en Grandiosa kan få fram samme følelse av velvære som fårikål.

 10. 10 generator

  You are not objects of satisfaction, you are not a real estate property but, since you have userd your rights to believe
  and trust, you are womedn unlimited. The cohanim, carryinbg thhe ark for the covenant went ahead of
  the people. The film is based on the true story of thhe Queen of England’s father and his remarkable friendship with maverick Australian speech therapist Lionel Logue.

  Review myy homepage :: generator

 11. 11 Netbuster

  Thanks to my father who told me regarding this website,
  this website is actually awesome.

 1. 1 Bare svada at |fatman|
 2. 2 topvot

Leave a Reply