Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kentvegard/web/kentvegard.net/wp-includes/cache.php on line 99

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kentvegard/web/kentvegard.net/wp-includes/query.php on line 21

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kentvegard/web/kentvegard.net/wp-includes/theme.php on line 576

Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/kentvegard/web/kentvegard.net/wp-content/plugins/xe-flickr/xe-flickr.php on line 11
D40 at |fatman|

 

September 2008
M T W T F S S
« Aug   Oct »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  


D40


Deprecated: Function ereg() is deprecated in /home/kentvegard/web/kentvegard.net/wp-content/plugins/xe-flickr/xe-flickr.php on line 47

D40 m/18-55 ED IIDet gamle speilreflekskameraet vårt begynte virkelig å bli slitent. I de siste månedene har ikke autofokusmotoren fungert. Så fokuseringen måtte gjøres manuelt. Egentlig ingen stor bakdel, men tungvindt mener fruen. Jeg liker jo å tro at jeg er bedre enn autofokusen og gjør alt manuelt. Mange ganger blir det bra, veldig bra, men det skal innrømmes at jeg overhode ikke er like treffsikker som autofokusen hele tiden.

Dette har vært årsaken til jakten på et nytt digitalt speilreflekskamera, det er mye nytt og fint ute på markedet, men dessverre holder ikke lommeboken samme nivå som ønskelisten.

For de som har vært ekstra oppmerksom kan man se at de siste bildene på Flickr har vært tatt med nettopp et Nikon D40 med 18-55 objektiv. Nå må jeg innrømme at dette kameraet ikke var øverst på ønskelisten. Et D300, D80 eller et D90 hadde vært så mye bedre, men dog også vannvittig mye dyrere.

Og 3000,- var alt vi hadde å avse til et nytt kamera, og D40 er slettes ikke et dårlig kamera, snarere tvert i mot. Jeg elsker det. Lite, lett og ufattelig lett å ta bilder med. Det er nok en gang blitt en fryd å ta bilder. Nå er det bare 6,1 megapixler. “Bare”. Såfremt man ikke lever av å kjøre bildene igjennom Photoshop/Gimp, skrive ut på større format enn A3 eller kun ta små utsnitt og blåse de opp til det ugjenkjennelige er 6,1 megapixler mer enn nok for de fleste. Det er nå i allefall min mening, men den er jo farget av at jeg har aldri hatt et digital kamera med mer enn nettopp 6.1 megapixler. Og jeg sier ikke at dersom noen hadde villet bytte et D300 mot mitt D40 hadde jeg sagt nei … Snarere tvertimot.


3 Responses to “D40”

  1. 1 Manfrotto Modo at |fatman|
  2. 2 SB-400 at |fatman|
  3. 3 http://www.redentnova.com/component/k2/author/19026

Leave a Reply